Extra veel beveiliging in De Kuip voor handhaving coronaregels

Tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente was het maximum aantal van 400 stewards en beveiligers actief om de orde te bewaren. Het bleek nog niet voldoende om overtreding van de coronamaatregelen te voorkomen. Daarom zet De Kuip volgend weekend nog aanzienlijk meer veiligheidspersoneel in.

Volgens het stadion hield de overgrote meerderheid van het publiek zich aan de afspraken. Toch waren er ook honderden supporters die geen boodschap hadden aan de 1,5 meterregel en het verbod om met de mond geluid te maken. Het leidde tot de iconische uitspraak van premier Rutte dat ‘supporters vooral hun bek moeten houden’. Een serieuzere reactie kwam van burgemeester Aboutaleb die aankondigde dat het gedaan zou zijn met voetballen met publiek, als de clubs er niet in slagen de RIVM-richtlijnen te handhaven. Om dat te voorkomen gaat Feyenoord volgens De Telegraaf buitengewone aantallen stewards en security inzetten. Er zal dan sneller ingegrepen kunnen worden als supporters zich niet aan de strenge regels houden.

Kwart van de capaciteit
Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon zei tegenover De Telegraaf dat afgelopen zondag 400 man veiligheidspersoneel was ingezet. Normaal gebeurt dat alleen als het hele stadion is uitverkocht. Nu mochten maar 13.000 kaarten worden verkocht, wat neerkomt op een kwart van de capaciteit van het stadion. Desondanks ontstonden problemen, toen grote aantallen hun gereserveerde plaatsen verlieten om dichter bij het veld te kunnen zitten. Ook konden de stewards niet voorkomen dat er af en toe gezongen en gejuicht werd. Komende zondag zal moeten blijken of de extra inzet van ordehandhavers soelaas biedt. Dan speelt de club tegen ADO Den Haag!